Netti on pullollaan toinen toistaan kauniimpia hääkuvia. 
Runsaudenpula voi tulla, kun hetken surffailee sivustolta toiselle.

Mitä kannattaa huomioida hääkuvaajaa valitessa?

Ajattelin avata omia mietteitäni valokuvaajan kannalta mitä hääparin kannattaa huomioida hääkuvaajaa valitessa.

Kun häitä alkaa suunnitella ja hääpäivä on lyöty lukkoon, on hyvä myös käyttää aikaa kirkon ja juhlapaikan valitsemisen lomassa hääkuvaajiin tutustumiseen. Hääkuvaajia kannattaa etsiä netistä ja kysellä tuttavilta.

Huomioi nämä viisi vinkkiä!


1. Tutustu portfolioihin ja löydä teitä miellyttävä kuvaustyyli

Tutustu hääkuvaajien portfolioihin ja somekanaviin. Myös heidän blogeja kannattaa lukea. Kuvia katselemalla löydät sinun tyylillesi sopivan kuvaajan.

2. Tutustu hääkuvaajaan

Kun olet löytänyt kuvaajan / kuvaajia, joiden kuvat miellyttävät, on hyvä ottaa rohkeasti yhteyttä. Hääkuvaajan valinta on tärkeä, sillä hän ikuistaa teidän ainutlaatuisen päivän. Toisinaan hääparit haluavat tavata ennen kuin päättävät kuvaajan – itse suostun tähän ilo mielin!

Tapaamisessa voit hyvin kysellä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä sekä tutustua kuvaajaan ihmisenä. Onhan se tärkeää, että myös kemiat kohtaavat

3. Budjetoi hääkuvaus

Muista budjetoida hääkuvaus! Haluatko panostaa ammattilaiseen vai olisiko harrastelija sopivampi vaihtoehto? Hääkuvaajia on monen eri hintaisia riippuen siitä, onko ammattilainen vai harrastaja.

Monilla kuvaajilla on hinnastot esillä verkkosivuillaan. Mikäli ei ole, kysy tarjousta! Näin saat kaikista parhaiten selville mitä kuvaus sisältää ja mitä se maksaa.

4. Kuvaajan toimintatapa

Häissä työskentelevän valokuvaajan toimintatavasta kannattaa kysyä kuvaajalta – miten toimit vihkitilaisuudessa, miten juhlakuvauksessa, entäs potrettien otossa? Mitkä ovat kuvien toimitusehdot ja -aikataulut? Nämä ainakin kannattaa kysyä!

5. Pyydä sopimus luettevaksi

Ammatikseen työskentelevät hääkuvaajat laativat kirjalliset sopimukset asiakkaidensa kanssa. Voit pyytää kuvaajalta sopimusta luettavaksi ennen päätöksen tekoa.

Sopimukseen on hyvä tutustua rauhassa. Kuvaussopimus on molempien turva, sekä kuvaajan että hääparin. Sopimuksesta on hyvä tarkistaa mitä on sovittu ja mitä oikeuksia kummallakin osapuolella on.

Suomen hääsesonki on lyhyt; toukokuusta elokuulle, joten kuvaajien viikonloputkin täyttyvät ajoissa. Mikäli mielit tiettyä kuvaajaa, kannattaa häneen olla hyvissä ajoin yhteydessä. Vaikka varaus tehdään monesti jo vuotta – jopa kahta – aiemmin, sovitaan käytännön asiat kuitenkin vasta lähempänä häitä.

 Kiteytettynä; 
tärkeintä on, että kuvaajan portfolio miellyttää teitä sekä plussaa,
kun teillä synkkaa kuvaajan kanssa.
Next
Hääpalaveri | Tutustumista ja suunnittelua