fbpx

Valokuvaajan blogi

 


Miksi palkata hääkuvaaja?

Jo häitä suunnitellessa ja budjettia laatiessa on hyvä miettiä haluaako panostaa hääkuvaajaan ja hänen palveluihinsa, vai onko valmis laskemaan kuvat juhlavieraiden ottamien kuvien varaan? Haluaako antaa vieraille luvan keskittyä vain juhlista nauttimiseen ilman että heidän tarvitsee kuvia napsia päivän mittaan?

Palkattu hääkuvaaja puolestaan keskittyy koko päivän häiden kuvaamiseen, laadukkaiden kuvien tuottamiseen sekä tilanteiden seuraamiseen ja hetkien ikuistamiseen. Kuvaaja näkee hetket ja yksityiskohdat ammattilaisen silmin ja huomaa tallentaa juuri ne tärkeimmät kuviin.

Ammattilainen kuvaaja tuntee vihkikaavan ja tietää, milloin sormukset vaihdetaan ja ensisuudelma avioparina annetaan. Hääkuvaaja tietää milloin kannattaa olla missäkin kohdin ottamassa kuvaa. Häitä työkseen kuvaava osaa huomioida, ettei häiritse vihkimistä tai ole juhlavieraiden näköesteenä.

Valitsemalla kokeneen kuvaajan saatte taatusti nauttia juhlasta ja olla huolehtimatta kuvaako kukaan hetkiä.

 


Dokumentaarinen hääkuvaus

Mietitkö, mitä dokumentaarinen hääkuvaus on? Tai mitä ylipäänsä kuvaaja kuvaa häissä?

Jokainen hääkuvaaja kuvaa tietenkin oman silmänsä mukaan, mutta ajattelin raottaa teille mitä minä kuvaan. Toisinaan päiväni alkavat aikaisin aamulla kampaajalla istuvan morsiamen luona. Useimmiten hääkuvaukset aloitetaan kuitenkin muutamaa tuntia ennen kirkkoon saapumista. Moni hääpareista haluaa otattaa hääpotretit ennen kirkkoa rauhassa. Aloitamme kuvaukset noin 2 tuntia ennen kuin hääparin tulee olla vihkimispaikalla. Kuvien ottamiselle voi varata tällöin enemmän aikaa, ja mahdollisuudet ovat laajemmat. Kuvaukset voidaan toteuttaa hieman eri ympäristöissä. Ja tietysti mikä parasta, häävieraiden ei tarvitse odottaa!

Kuvauksista saavutaan vihkipaikalle hyvissä ajoin, jolloin hääparilla on aikaa rauhoittua ennen vihkimisen alkua. Kuvaajana pyrin taltioimaan mahdollisimman monipuolisesti vihkimisen eri kuvakulmista, kuitenkaan häiritsemättä toimitusta.

Kuvaan hääjuhlassa tunteita, yksityiskohtia sekä yleistunnelmaa. Kuvaan vieraita, hääparia, koristeluja ja iloa. Kierrän juhlassa kamerani kanssa, saatan hetken odotella sopivaa hetkeä ja napata kuvan iloisista ihmisistä. Pyrin dokumentoimaan päivän tärkeimmät hetket, myös sellaisia, joita hääparilta jää ehkä huomaamatta.

Päivän aikana otetuista kuvista koostan kuvasarjan, joka kertoo hääpäivän kulun ja sisällön. Kuvien määrä vaihtelee kuvauspaketin laajuudesta riippuen. Kuvauspaketeista saat lisätietoja kysymällä.