Post Image

Korona. Se tämän päivän sana. Kotona. Etänä. Kotitoimistossa. Ne tämän päivän vitsaukset. Mutta ei suotta!

Olen tässä pohtinut paljon jo pidemmän aikaan, mutta myös etenkin etätyösuositusten myötä työympäristön viihtyisyyttä. Oli se työympäristö sitten kotitoimisto tai työnantajan tarjoama tila, on tilan toimivuudella ja viihtyisyydellä todella suuri merkitys työntekoon.

Kaunis työhuone

Mitä tilan toimivuudella ja toiminnallisuudella sitten tarkoitetaan? Työtilan toimivuudesta kertoo se, että tilassa tarpeeksi tilaa työskennellä, työpiste on sopivan kokoinen, riittääkö säilytystila ja pystyykö tilaan ottamaan tarpeen vaatiessa vastaan asiakkaita tai yhteistyökumppaneita. Onko työpiste sopivassa paikassa muuhun tilassa tapahtuvaan toimintaan nähden sopivalla paikalla, entä miten se muu toiminta sijoittuu esimerkiksi kulkuväyliin nähden?

Säilyykö tilassa työskentelyrauha, mikäli moni henkilö työskentelee samassa tilassa. Eikä työympäristön viihtyisyydestäkään kannata tinkiä. Se, että työympäristo on viihtyisä ja esteettisesti kaunis lisää työpaikalla viihtymistä ja sitä myöden varmasti työtehokkuus lisääntyy.

Muistan joskus myös kuulleeni, että naisten työtehokkuus kasvaa kristallikruunun alla. Mene ja tiedä kuinka tieteellinen lause oli, mutta uskon sen varmasti näin olevan.

Minua kiinnostaisikin kuulla miten sinä koet nykyisen työpisteesi, onko se viihtyisä ja toimiva sinun tarpeisiisi? Mikä siitä tekee viihtyisän tai mikä siinä on vikana? Kaipaisiko juuri sinun työpiste sitä ”kristallikruunua”?

Tämän blogitekstin kuvat on eräästä kalustamastani kotitoimistosta. Facebookistani näkee ennen kuvia.

Next
Sisustussuunnittelua poikkeusolojen aikana