Minulla, niin kuin monella muullakin tässä maailmassa, tämä kevät toi odottamattomia haasteita työntekoon ja sen järjestelyyn. Nyt olisi erittäin tärkeää jokaisen kantaa kortensa kekoon ja antaa oman panoksensa Koronaviruksen leviäimisen hillitsemiseksi.

Monet pyörät ovat pysähtyneet, vauhti hidastunut ja prioriteetit saattaneet muuttua. Koti ja oma turvallinen loma-asunto ovat saattaneet saada uuden merkityksen.

Sisustussuunnittelu tehdään pitkälti etänä lukuunottamatta palavereja asiakkaan kanssa. Tapaan asiakkaani yleensä suunnittelukohteessa, mutta esimerkiksi uudisrakennusten pintamateriaali ja kalustesuunnitelmaa suunnitellaan usein jo ennen kuin talo on pystyssä.

Nykytekniikkaa hyödyntäen suunnitelmien esittely onnistuu hyvin myös etäyhteydellä tällaisina poikkeusaikoina. Ja tapaamisissa voimme hyvin käyttää maskeja.

Poikkeusolot tulevat varmasti jatkumaan vielä yli pääsiäise, joten haluan tarjota mahdollisuuden myös etäsuunnitteluun.

Listasin tähän alle esimerkkejä etäsuunnittelukokonaisuuksista.

Pintamateriaalisuunnitelma

Pintamateriaalisuunnitelma sisältää suunnitelman kohteeseen tulevien tapettien, maalien, lattia- ja kattomateriaalien sävyt ja materiaalit sekä listat. Käytännössä siis sen, minkä silmä näkee tilassa ollessa.

Kalustesuunnitelma

Kalustesuunnitelmassa mietitään tilan käyttötarkoitusta, tilan toimivuutta sekä luonnollisesti visuaalista ilmettä kytkettynä tilan mahdollisuuksiin ja käyttäjien toiveisiin.

Kalustesuunnittelulla saadaan ratkottua tilan ongelmakohtia sekä luotua mahdollisimman käytännöllinen kalusteratkaisu. Kalustesuunnitelmassa ei tarvitse uusia koko kalustusta, vaan myös vanhoja kalusteita voidaan hyödyntää suunnitelmassa.

Sisustuskonsultointi

Sisustuskonsultointi toimii hyvin silloin, kun Sinulla on omia ideoita sisutuksesta jo olemassa, mutta haluat saada niille vahvistuksen tai mielipiteen. Konsultointikäynnillä ideoidaan yhdessä, jolloin esimerkiksi varsinaisten tuotteiden etsiminen jää asiakkaalle itselleen.

Konsultoinnilla voidaan miettiä siis tilaratkaisuja, kalusteiden sijoittelua ja mitoitusta, tekstiilejä tai pintamateriaalien sävyjä. Konsulointikäynti on tuntiveloitteinen, 74 € / tunti (+ kilometrikorvaus).

Olen täällä teitä varten <3

– Kaisu-Leena

Next
Omakotitalon pintamateriaalisuunnitelma