Monesti ajatellaan, että sisustuspulman tulisi olla suuri ennen kuin voi kutsua sisustussuunnittelijan kylään. Se ei pidä paikkansa, sillä kun ne pienetkin ongelmat korjaamalla voidaan tilasta saada paljon toimivampi. Toiminnallisuus puolestaan helpottaa jokapäiväistä elämää.

Jokaisen koti elää eri vaihetta, kodissa eletään eri elämänvaiheita, sen vuoksi myös koti muuttuu elämänvaiheiden myötä. Apuja voidaan kaivata yhden huoneen tapetin  tai päiväpeiton valintaa, tai koko talon kattavaan pintamateriaali-, kalustus- ja tekstiilisuunnitelmaan. Sisustusongelma voi olla juuri se mikä Sinua kodissasi mietityttää, ärsyttää tai pistää silmään.

Listaan alle viisi yleisintä pulmaa, joihin minulta kysytään apuja:

 

1. Kotoa pois muuttaneen lapsen huone

Yksi yleisimmistä on jo kotoa pois muuttaneen lapsen huoneen funktion muuttaminen. Toisinaan tilasta halutaan vierashuone, joka antaa yösijaa useammalle vieraalle  kerrallaan. Tai huoneen muuttaminen työhuoneeksi tai näiden yhdistelmäksi.

 

2. Mökki

Suomalaiset ovat mökkikansaa ja näin ollen mökkeihin myös toivotaan viihtyisyyttä ja esteettisyyttä. Niinpä yleisimpiin pulmiin kuuluu mökin uudelleen kalustaminen ja pintaremontointi.

 

3. Uusi talo, mutta viimeistelmätön sisustus

Uuteen taloon muutettua sisustuksen viimeisteleminen saattaa jäädä kesken. Kalusteet saattavat olla mittasuhteiltaan epäsopivia, tai uusien kalusteiden ympärille luotu sisustus on jäänyt kesken – ideat ovat loppuneet. Näihin löytyy ratkaisut kyllä!

 

4. Remontti

Omakotitalon remontin yhteydessä kaivataan apuja pintamateriaalien värien valintaan ja yleisilmeen suunnitteluun. Näissä kohteissa saatetaan uusia (tarpeen mukaan) kaikkipinnat tai vain seinien pinnat. Kuuntelen aina sen mitä asiakas toivoo – kuinka laajaan remonttiin halutaan ryhtyä.

 

5. Tukea sisustusvalintojen päätöksen tekoon

Minulta kysytään usein myös voinko antaa tukea ja ideoita asiakkaan oman vision toteuttamiseksi. Kyllä saa! Teen myös konsultaatiokäyntejä jolloin pohditaan yhdessä millainen tapetti tai maalisävy toimisi, mikä asiakkaan valitsemista lattiavaihtoehdoista olisi paras tai minkä kokoinen sohva olisi mitatsuhteiltaan paras.

 

Näihin ja moniin muihin sisustuspulmiin etsin ratkaisuja!

Next
WC:n muutos