Mietitkö, mitä dokumentaarinen hääkuvaus on? Tai mitä ylipäänsä kuvaaja kuvaa häissä?

Jokainen hääkuvaaja kuvaa tietenkin oman silmänsä ja toimintatapansa mukaan, mutta ajattelin raottaa teille mitä ja miten minä kuvaan.

Dokumentaarinen hääkuvaus on laajimmillaan kuvausta aamun valmisteluista illan viimeisiin tansseihin. Kaikki se, mitä niiden välille mahtuu, taltioidaan hetki hetkeltä kokonaisuudeksi kuviin.

Toisinaan hääkuvauspäiväni alkavat aikaisin kampaajalla istuvan morsiamen luona. Näinä hetkinä ikuistan aamun valmistautumisen tärkeään päivään, ystävien yhteistä hetkeä, jännittyksen värittämää iloista hersyvää tunnelmaa.

Suosituin kuvauksen alkamisajankohta on muutama tunti ennen vihkimistä. Moni hääpareista haluaa otattaa hääpotretit rauhassa, jolloin kuvaukselle paras ajankohta on ennen vihkimistä. Kuvien ottamiselle voi varata tällöin enemmän aikaa, ja mahdollisuudet ovat laajemmat. Kuvaukset voidaan toteuttaa hieman eri ympäristöissä, eri sommitelmin ja kuvaustilanteessa syntyville ideoille jää aikaa.. Ja tietysti mikä parasta, häävieraiden ei tarvitse odottaa!

Vihkiseremonian ja hääjuhlan kuvaus

Kuvauksista saavutaan vihkipaikalle hyvissä ajoin, jolloin hääparilla on aikaa rauhoittua ennen vihkimisen alkua. Seremoniassa pyrin taltioimaan kaikki tärkeimmät hetket. Kuvaan vihkimisen mahdollisimman monipuolisesti  eri kuvakulmista, kuitenkaan häiritsemättä toimitusta.

Hääjuhlassa kuvaan tunteita, yksityiskohtia sekä yleistunnelmaa. Kuvaan vieraita, hääparia, koristeluja ja iloa. Kierrän juhlassa kamerani kanssa, saatan hetken odotella sopivaa hetkeä ja napata kuvan iloisista ihmisistä. Dokumentoimaan päivän tärkeimmät hetket, myös sellaisia, jotka hääparilta jää ehkä huomaamatta.

Päivän aikana otetuista kuvista koostan kuvasarjan, joka kertoo hääpäivän kulun ja sisällön. Kuvien määrä vaihtelee kuvauspaketin laajuudesta riippuen. Kuvauspaketeista saat lisätietoja täältä.

Pidän hääparien kanssa hääpalaverin, jossa käymme läpi hääparin toiveet ja sovimme yksityiskohtaisemmin päivän kulusta.

Next
Häätarina