Post Image

Valokuvaajan työssä ehdottomasti parasta on tavata uusia ihmisiä! Useimmiten hääparit ovat minulle vieraita, joten minusta on mukava tavata heidät etukäteen. Juttelemme ja tutustumme toisiimme kahvikupposen äärellä, ja käymme hääpäivän kulkua läpi.

Mitä hääpalaverissa käydään läpi?

Olen ottanut tavaksi pitää hääpalaverin noin kuukautta ennen häitä. Silloin hääpäivän kulku on jo suunnilleen selvillä ja juhla- ja vihkipaikat varmistuneet. Toki kaikkia ohjelmanumeroita ja yksityiskohtia ei tarvitse olla tiedossa palaveria varten.

Palaverissa hääpari saa esittää toiveensa, suunnittelemme potretteja, sovimme aikataulut ja kuvauspaikat sekä kirjoitamme kuvaussopimukset. Hääparilla on mahdollisuus kysyä mieltään askarruttavia kysymyksiä ja minä puolestani pyrin kertomaan tavastani toimia hääkuvaajana mahdollisimman tarkasti. Hääpalaveri on juuri kysymyksiä ja tutustumista varten!

Palaverissa asiakkaat voivat esittää esimerkkikuvia käyttäen omia mieltymyksiään, ja esimerkiksi Pinterest -kansiot ovatkin oiva tapa etsiä itseään miellyttäviä kuvia.

Hääpalaveri videopuheluna

Yhä useammin hääasiakkaani ovat satojen kilometrien päässä. Olenkin pitänyt muutaman asiakasparin kanssa hääpalaverin myös videopuhelua hyödyntäen, mikäli hääpari asuu kaukana tai muuten on estynyt saapumasta paikalle. Hääpalaveri ei siis jää pitämättä, vaikka välimatka olisi pitkä! Tärkeintä kuitenkin on, että hääpari tietää, kuka heidän häitään on tulossa kuvaamaan ja että heille välittyy luottamuksen tunne!

Hääpalaverissa tutustutaan, suunnitellaan, sovitaan ja iloitaan kahvikupposen äärellä tulevasta hääpäivästä!

Next
Mitä dokumentaarinen hääkuvaus on?