Kokosin hääpareille vinkkejä miten hääkuvauksiin voi valmistautua. Tässä olkaa hyvät:

1. Hymyile peilille

Hymy. Meillä suomalaisilla menee jostain syystä ilme vakavaksi kun kamera saapuu paikalle. Miksi suotta! Valokuvien tarkoituksena on saada talteen aitoja hetkiä oikeasta elämästä. Katso itseäsi peilistä ja hymyile vienosti ja oikein leveästi. Hymyilevä ihminen on kaunis ja helposti lähestyttävä. Anna siis hymylle tilaa – myös kuvissa!

2. Harjoitelkaa posea vaikka kännykkäkameran edessä

Jokainen meistä toivoo saavansa parhaat mahdolliset hääkuvat. Jos koette, tai toinen teistä kokee, olonsa epämiellyttäväksi kameran edessä, on sitä hyvä hieman harjoitella etukäteen. Voitte yhdessä poseerata vaikka kännykkäkameralle. Pyydätte tuttuanne nappaamaan harjoituskuvia, joista itse näette miltä mikäkin poseeraus tuntuu. Tämä menetelmä helpottaa hääkuvauksiin valmistautumisessa.

3. Katsele netistä hääkuvia, ja tarkastele miten mallit niissä ovat

Mistä sitten niitä ideoita etsiä. Netti on pullollaan hääkuvia. Kuvia kannattaa katsella etukäteen ja tarkastella millaiset kuvat ja sommitelmat teidän silmää miellyttää. Siten myös omien ideoiden ja toiveiden löytäminen on helpompaa.

4. Kerää omat ideat ja toiveet talteen – esittele ne hääkuvaajalle

Hääkuviin tultaessa ei ole pakko olla omia ideoita lainkaan! Minä kyllä ammennan teistä, miljööstä ja hetkestä ideat. Mikäli teillä on toiveita tai ideoita hääpotretteihin Kerätkää ne talteen ja esitelkää ne kuvaajalle hääpalaverissa.

5. Unohtakaa valokuvaajan paikallaolo!

Unohtakaa valokuvaajan paikallaolo! Olkaa kontaktissa toisiinne – ei kameraan!

6. Juhlakuvissa

Valokuvaajana pyrin toimimaan mahdollisimman huomaamattomasti kuvatessani juhlia. Jos huomaat valokuvaajan ottavan sinusta kuvaa kesken naurun, onnen itkun tai mielenkiintoisen keskustelun älä anna sen häiritä sitä aitoa tunnetta. Kuvaaja ottaa kuvaa siitä hetkestä sen takia, kun siinä on tunnelma läsnä! Ja juuri niistä syntyy ne kuvien helmet!

Next
Sisustusneuvontaa K-Raudassa